Продавець CORBY розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
896 відгуків
Corby. Безкоштовна доставка від 1000грн. Мін. замовлення від 100грн.
+380 (50) 132-62-50
+380 (63) 681-73-79

Рецепт сиру Російський

Рецепт сиру Російський

Ціну уточнюйте

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн

  • Послуга
  • Код: 195
+380 (50) 132-62-50
  • +380 (63) 681-73-79

Замовлення тільки за телефоном

Рецепт сиру Російський
Рецепт сиру Російський
Ціну уточнюйте
Послуга
+380 (50) 132-62-50
  • +380 (63) 681-73-79
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Інформація для замовлення

РЕЦЕПТ СИРУ РОСІЙСЬКИЙ:

Приготування

Нагріти молоко до 36С. За бажанням можна внести в молоко барвник для сиру - Аннато. Додайте закваску: посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти півхвилини, щоб порошок увібрав вологу, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 30 хвилин.

Додайте фермент в 50 мл кип'яченої охолодженої води і розмішайте. Також,якщо молоко пастеризоване,то можна внести в нього розчин хлористого кальцію.(Приготування розчину кальцію хлористого: 1. Розчиніть 1 г кальцію хлористого(1 чайну ложку) в 50 мл кип'яченої охолодженої води. 2. Додайте 1 чайну ложку розчину хлористого кальцію на 10л молока.3.Залишився розчин перелийте,наприклад,в пляшечку і зберігайте в холодильнику до 1 року.)

Додайте в молоко розчин ферменту і хлористого кальцію і добре перемішайте. Накрийте кришкою і залиште до утворення згустку і "чистого відділення", приблизно 30 хвилин.

Поріжте згусток на кубики зі стороною приблизно 1,5 див. Перемішайте.

Заважайте масу протягом 20-30 хвилин, виловлюючи з дна великі шматки і розрізаючи їх на дрібні. В кінці процесу сирне зерно повинно бути 2-5мм.

Злийте сироватку так, щоб залишився тонкий шар до 0,5-1 см над поверхнею сирного зерна.

Додайте в сирне зерно 2 чайні ложки (10гр) солі і перемішайте. Це дозволить зберегти вологу в сирі.

Викладіть сирне зерно в форму. Розрівнюйте і приминають сирну масу у формі.

Пресуйте з вагою 2 кг протягом 6 годин.

Вийміть сир з форми і соліть в 20%-ми розсолі протягом 6 годин. В середині цього часу один раз перевернути сир в розсолі, щоб він рівномірно просолился.

Після посолки обсушіть сир під вентилятором протягом 10-12 годин (влітку, коли спекотно) або просто поставте на підвіконня або в інше прохолодне (15-18С) місце для просушування протягом доби. Регулярно перевертайте сир, щоб він швидко і рівномірно просох.

Покрийте воском або латексним покриттям для сирів. Витримуйте 6 тижнів при температурі 8-12С. Сир можна їсти або зберігати при цій температурі до року.

Як приготувати 20% розсіл

4 літра води довести до кипіння, розчинити 1 кг кам'яної солі. Остудити до кімнатної температури і процідити або акуратно злити, щоб вся бруд із солі (якщо така є) залишилася на дні. Додати 5 мл 6-% оцту і чайну ложку 10-% розчину хлористого кальцію. Розсіл можна використовувати кілька разів.

  • Ціна: Ціну уточнюйте

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner