РЕЦЕПТ СИРУ БЕЛПЕР КНОЛЛЕ:
Молоко нагріти до 30-32 °С, розсипати по поверхні закваску, через 2-3 хвилини додати фермент і перемішати протягом хвилини.
Залишити ємність з молоком на 1-1.5 години для утворення згустку.
Розмістити друшляк над відповідною по ємності каструлею, надіти на нього мішечок для сиру і викласти туди згусток шумівкою. Коли основна маса сироватки стече в каструлю, краю мішечка потрібно зв'язати і підвісити утворився мішечок над каструлею для стікання сироватки. Згусток у мішечку потрібно періодично струшувати і акуратно віджимати скручуванням для кращого відділення сироватки. У підсумку сирна маса повинна перетворитися в густу вологу пасту, придатну для формування кноллей.
Тщательно измельчить чеснок(количество по вкусу) ножом или чоппером, затем перемешать его с сырной массой, добавив соль. Можно претереть его с солью в ступке, но пикантнее, если в сыре будут присутствовать мелкие кусочки чеснока. Внести наполнитель с солью в сырную массу и перемешать до однородности. Теперь можно лепить «тефтели».
Размер кноллей может быть разным в зависимости от предполагаемого срока созревания сыра. Мелкие «тефтели» могут быстро пересохнуть и растрескаться, поэтому сыр для длительного вызревания нужно формировать крупнее. Оптимальными будут головки размером с теннисный мяч.
Процес ліплення кноллей аналогічний виготовлення тефтелькою. Сформовані кульки обвалюються в товченому чорному перці, який перед помелом для «розкриття» аромату можна хвилину-півтори підігріти на сухій сковороді. Покриття повинне бути суцільним і досить щільним, оскільки воно виконує не тільки декоративну і ароматичну функцію, але і в якійсь мірі захищає сир від цвілі і бактерій і перешкоджає передчасному пересихання.
Готові сири викладають на дренажний килимок або бамбукову серветку для просушування протягом 1-2 днів при кімнатній температурі, потім прибирають в камеру для подальшого дозрівання при температурі 10-12 °С і вологості 70-80%. Через 1-2 місяці Белпер Кнолле буде готовий.
- Ціна: Ціну уточнюйте