РЕЦЕПТ СИРУ РОКФОР:
1. Нагріти молоко до 30°С.
2. Додати закваску і культуру блакитний цвілі, ретельно перемішати.
3. Залиште дозрівати протягом 1 години 30 хвилин, підтримуючи температуру на рівні 30 градусів за Цельсієм.
4. Додати фермент, розчинений в 50 мл кип'яченої та охолодженої води.
5. Залишити в спокої протягом 1 години.
6. Акуратно розрізати сирний згусток на кубики із стороною близько 2 див.
7. Перемішувати кожні 5 хвилин, протягом наступних 60 хвилин, підтримувати температуру на рівні 30 градусів за Цельсієм.
8. Залишити на відпочинок протягом 5 хвилин.
9. Слить сырное зерно на дуршлаг, выложенный марлей.
10. Аккуратно перемешать с 3 столовыми ложками мелкой соли для сыра.
11. Переложить сырное зерно в формы и переворачивать в форме для окончательного слива сыворотки в течение 4 часов (каждые 15 минут в течение первого часа и каждый час в течение оставшихся 3-х часов).
12. Перевернуть еще раз и оставить на 8 часов, или на ночь при влажности 80% и температуре 20 градусов по Цельсию.
13. Перевернуть еще раз и оставить еще в течение 8 часов при той же температуре и влажности.
14. Видалити сир з форми, залишити протягом 8 годин при тій же температурі і вологості на дренажному килимку.
15. Посипати сіллю, струшуючи надлишки.
16. Помістити сир для визрівання при вологості 95% і температурі 10-11°С.
17. Перевертати сир кожен день протягом 7 днів, протираючи кожен раз невеликою кількістю солі.
18. Перевертати сир ще 7 днів, але вже без протирання сіллю.
19. Проткнути сир добре простерилізованій спицею з інтервалом приблизно 2.5 см .
20. Залишити сир для дозрівання протягом ще 90 днів при тій же вологості і температурі, перевертати сир кожні 3-4 дні. Цвіль повинна з'явитися приблизно через 1 місяць. Якщо цвіль буде з'являтися на зовнішній поверхні сиру, її необхідно очищати сольовим розчином
21. Загорнути сир у фольгу або папір для сиру і зберігати при температурі 8 градусів до вживання.
- Ціна: Ціну уточнюйте